fredag 29 december 2006

Lågprisflyg i Europa


Avregleringen av flygmarknaden i Europa har medfört att priserna har pressats och det har blivit ett stort utbud av billiga flygresor. Som konsument tjänar du på att jämföra priserna hos olika flygbolag innan du bestämmer dig, det kan vara stora skillnader.

Du bör vara medveten om att billiga biljetter är förenat med vissa restriktioner. Möjligheten att boka om eller boka av dem utan kostnad är ytterst begränsad, om det överhuvudtaget är möjligt. Ibland går det att boka om biljetten men mot en särskild avgift. Kontrollera därför vilka omboknings- och avbokningsvillkor som flygbolaget tillämpar innan du träffar avtal. Du bör läsa avtalsvillkoren mycket noga. Bokar du via Internet, skriv ut och spara bokningsbekräftelsen.

Om du bokar via en resebyrå kan du träffa avtal om avbeställningsskydd som gäller om du måste avboka din flygresa exempelvis på grund av akut sjukdom. Du kan också ha detta skydd i din reseförsäkring eller i din hemförsäkring med reseskydd så det kan löna sig att titta på villkoren i försäkringen innan du bokar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar