torsdag 19 juli 2007

Borrelia är vidrigt - hata fästingar

Varför har Moder Natur skapat dessa vidriga små kryp? Det fyller ingen funktion utan är små jävla parasiter som kan sitta i år (!) på ett grässtrå och vänta på just din smaskiga vad, och ditt blod. Och inte nog med att de suger blod ur en, de spyr in en vidrig bakterie som är så smart att hela läkarkåren står och applåderar - d v s borrelia.

Jag har just börjat knapra antibiotika mot borrelia. Läkaren skrev ut en hästkur som under två veckor ska mörda denna illasinnade rackare i min kropp. Tycker att svensk sjukvård omedelbart ska ta fästingsjukdomarna på allvar eftersom den svenska allemansrätten uppmanar folk till att nyfiket utforska vår natur.

Vad kan man göra för att undvika borrelia?
- Om man går i högt gräs eller buskage kan man stoppa byxorna innanför strumporna.
- Kolla dig själv och dina barn och ta bort eventuella fästingar.
- Var uppmärksam på symptom och vänd dig till läkare vid minsta tveksamhet.

Funderar allvarligt på att emigrera då borrelia och TBE är vidriga sjukdomar. Tänkte på Maldiverna men kom att tänka på att ögruppen kan ha sjunkit redan när jag packat klart. Argh...!!! (jo, jag är inte så positiv idag, jag vet). Just nu vill jag hälla bensin på alla världens fästingar och göra ett fett bål på dessa naturens missfoster. Det häftigaste hade varit om man kunde bita tillbaka och smitta de små asen med kikhosta. Då kunde de sitta där ensamma, verkligen ensamma, på ett blad och hosta tills de mötte den lille liemannen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar