söndag 15 juli 2007

Reseförsäkringen är en viktig del i resandet

Tänkte presentera lite avskräckande fakta eftersom det kan bli dyrt att vara oförsäkrad på semesterresan:

• Ambulansflyg från Asien kan kosta 1 miljon kronor.

• Intensivvård i USA 40 000 kronor - om dagen!

• Ett benbrott i Schweiz kostar 100 000 kronor.

Men som sagt, nästan alltid ingår det ett reseskydd i din hemförsäkring som ger ett bra grundskydd i 45 dagar. Ska du vara borta längre eller inte har något reseskydd i hemförsäkringen ska du komplettera med en separat reseförsäkring. Tänk på att köpa reseförsäkring innan du ger dig av. Det går inte att köpa en försäkring när du redan är på resande fot. En hemsförsäkring gäller också försäkringstagarens sambo. Men det kan var klokt att informera försäkringsbolaget om namnet på den som ska omfattas av försäkringen.

Beställ det Europeiska sjukförsäkringskortet. Kortet levereras till din hemadress cirka en vecka efter beställning. Kortet minskar allt administrativt krångel om du, mot förmodan, skulle bli sjuk under resan.

Kortet är behändigt och gäller i hela tre år och är giltigt i följande länder: Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Frankrike, Schweiz, Österrike, Liechtenstein, Italien, Grekland, Spanien, Portugal, Ungern, Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Cypern, Malta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar